EU:n tukipaketit

Koronaepidemian varjolla Euroopan Unioniin puuhaillaan tukipakettia. En mene yksityiskohtiin, koska niillä ei ole merkitystä. Olennaista on, että

  • paketti on voimassa olevien EU:n sääntöjen vastainen. Kukaan ei näytä käyttävän energiaa väittääkseen muuta.
  • pakettia markkinoidaan kertaluontoisena

En kohdista kritiikkiäni heihin, jotka avoimesti haluavat EU:n ottavan yhteisvastuullista velkaa. Näillä ihmisillä on mielipiteeseensä oikeus. Minä tyydyn olemaan eri mieltä.

Sen sijaan kritiikkini kohdistuu heihin, jotka eivät halua EU:n ottavan yhteisvastuullista velkaa, mutta kuitenkin kannattavat tätä koronaepidemian varjolla puuhailtua tukipakettia. Nämä ihmiset ovat papukaijan lailla toistelleet paketin kertaluontoisuutta. Uskovatko he siihen oikeasti?

Mistä johtuu se palo, jolla nykyinen hallitus on tätä pakettia hyväksymässä? Onko eduskunnassa oikeasti enemmistö ihmisiä, jotka haluavatkin yhteisvastuullista velkaa tai sitten vain aidosti uskovat tämän tukipaketin jäävän kertaluontoiseksi? Ensimmäisten toivoisin sanovan tavoitteensa ääneen. Jälkimmäisten toivoisin vielä pohtivan uskoaan.

Oma mielipiteeni

Politiikassa kaikki väliaikainen ja kertaluontoinen tuppaa olemaan pysyvää ja toistuvaa. Mielestäni on ilmeistä, että jos nyt näytetään tällaisen toiminnan olevan hyväksyttyä, sitä tullaan saamaan lisää jatkossakin.

Vaikka näitä tukipaketteja oikeasti haluttaisiinkin, olisi prosessi silti väärä. EU:n pitäisi ensin muuttaa omat sääntönsä sellaisiksi, että näitä paketteja saisi tehdä. Jos se ei onnistuisi niin silloin pitäisi pakettien jäädä tekemättä. Sama koskee kaikkea muutakin toimintaa EU:ssa. Mistä kukaan enää muuten tietää, mitä sääntöjä pitää noudattaa ja mitä ei?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *