Miksi olen Perussuomalainen?

Jokaisen poliittisen toimijan on syytä aina toisinaan pysähtyä ajattelemaan, miksi edustaa juuri sitä puoluetta, jota edustaa. Perussuomalaisten kohdalla se korostuu, koska niin suurella osalla kansasta on juuri Perussuomalaisista poikkeuksellisen negatiivinen käsitys.

Minun puolueeni on Perussuomalaiset, koska Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka…

Yllä olevaa virkettä voisi jatkaa vaikka kuinka monella tavalla. Annan esimerkkejä aiheista, joissa Perussuomalaiset on käytännössä yksin eri mieltä kuin kaikki muut puolueet:

 • EU-tukipaketti
  • Kaikki muut puolueet rummuttivat vuoden 2020 EU-tason koronatukipaketin puolesta. Se oli kuulemma pakko hyväksyä. Muut puolueet keskittyivät lähinnä viilailemaan kokonaisuuden kannalta täysin epäolennaisia yksityiskohtia. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka mielestä koko EU-tukipakettia ei olisi pitänyt hyväksyä ollenkaan. (muokkaus: myös KD on tässä asiassa Perussuomalaisten linjoilla)
 • turvapaikkapolitiikka
  • Kaikkien muiden puolueiden mielestä nykyinen tapa käsitellä turvapaikkahakemuksia on koskematon. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka mielestä nykyinen turvapaikkajärjestelmä ei sovi nykyiseen maailmaan ja siitä pitäisi luopua kokonaan. Lisäksi Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka mielestä ensiapuna järjestelmän pahimpia hölmöyksiä pitäisi korjata 1) ottamalla turvapaikanhakijat viranomaisten haltuun prosessin ajaksi 2) jättämällä käsittelemättä Ruotsista saapuvien hakemukset (ilmeisen perusteettomina) 3) jättämällä käsittelemättä esimerkiksi homoseksuaalisuuteen tai kristinuskoon kääntymiseen liittyvät uusintahakemukset (ilmeisen perusteettomina). Kaikkien muiden puolueiden mielestä nämä ehdotukset edustavat pahuutta.
 • rangaistusten koventaminen
  • Kansa ei pääsääntöisesti ole tyytyväinen rikoksista seuraaviin rangaistuksiin. Monista rikoksista haluttaisi ankarampia rangaistuksia. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ajaa kovempia rangaistuksia. Kaikki muut puolueet seisovat nykyisen linjan takana.
 • ruotsin kieli
  • Ruotsin kieltä on opetettu koko väestölle jo vuosikymmeniä hirmuisilla resursseilla ja varsin laihoin tuloksin. Suuri osa kansasta ei osaa ruotsia käytännössä lainkaan, ja lisäksi vielä suhtautuu koko kieleen hyvin negatiivisesti. Tätä ongelmaa yritetään jatkuvasti korjata lisäämällä ja aikaistamalla ruotsin kielen opetusta. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka mielestä pakollisesta ruotsin kielen opiskelusta pitäisi luopua. Kaikkien muiden puolueiden mielestä ruotsin kieli on pyhä lehmä, johon ei sovi kajota.
 • kehitysapu
  • Vuonna 2020 viimeistään olemme huomanneet, että kehitysavun määrärahat eivät riipu taloudellisesta tilanteesta. Siihen rahat budjetoidaan ensiksi, ja vasta sen jälkeen katsotaan riittääkö Suomen kansalle ruokaa. Kaikkien muiden puolueiden mielestä Suomen pitää ottaa lainaa voidakseen antaa rahaa kehitysapuun. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka mielestä kehitysapu on toissijainen kohde, johon ei pitäisi laittaa rahaa ollenkaan huonossa taloustilanteessa.

Olennaista ei ole se, että olen kaikissa näissä viidessä esimerkissä Perussuomalaisten linjoilla. Voisin hyvin olla eri mieltä jostain niistä, eikä se silti muuttaisi kokonaiskuvaa. Olennaista on se, että Perussuomalaiset on yksin. On hyvin tyypillistä, että puolet kansasta haluaa jotain tiettyä muutosta, mutta vain Perussuomalaiset ajaa sitä.

Jos olisimme Titanicilla, kaikki muut puolueet riitelisivät kansituolien järjestyksestä, kun Perussuomalaiset ainoana haluaisi muuttaa kurssia. Ja siitä kerettiläisyydestä Perussuomalaisia on kivitetty jo ainakin vuodesta 2008, jolloin itse aloin seurata politiikkaa.

Palataan viiteen esimerkkiini. Hyväksyn eriävät mielipiteet kaikista niistä. Sen sijaan en hyväksy sitä, että juuri minun mielipiteeni on kaikissa niissä olevinaan niin väärä, että sitä pitäisi katsoa nenän vartta pitkin.

Eriävien mielipiteiden tukahduttaminen merkittävissä kysymyksissä on huono asia, mutta sillä on silti Suomessa pitkät perinteet. Perussuomalaiset on nykyään ainoa puolue, joka sen eriävän mielipiteen esittää. Siksi Perussuomalaiset on minulle ainoa vaihtoehto. Niin kauan, kun Perussuomalaiset ainoana tarjoaa sen vaihtoehdon, puoluevalintani on helppo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *